Obiectivele Vymero

CE ESTE UN OBIECTIV TELEPHOTO?

Teleobiectivul este o opțiune foarte populară și puternic utilizată atât de fotografii amatori, cât și de cei profesioniști. Acest tip de obiectiv are o acoperire lungă care mărește subiecții îndepărtați. De la fotografierea munților îndepărtați la captarea detaliilor arhitecturale, un obiectiv telephoto depășește cu mult obiectivele zoom standard.

Există câteva caracteristici cheie care definesc teleobiectivul. Obiectivul dvs. standard are o distanță focală de 60 mm sau mai mare. Distanțele focale mai mari vor crește mărirea și vor restrânge unghiul de vedere. Un obiectiv de 60 mm are o mărire optică de 2 ori și este cel mai bun pentru fotografierea portretelor, acțiunilor sportive și faunei sălbatice. Există, de asemenea, un teleobiectiv mediu variind de la 70-200 mm și un super teleobiectiv care include orice obiectiv cu o distanță focală mai mare de 300 mm. Distanță focală pe care doriți să o utilizați  depinde de nivelul de mărire și câmpul de vedere pe care doriți să îl atingeți.

CE FACE UN TELEFOTO?

Dincolo de mărirea subiectului, teleobiectivul subliniază, de asemenea, fundalul neclar și îmbunătățește punctul focal al imaginii. Aceste lentile sunt versatile și de multe ori pot realiza un obiectiv cu unghi larg atunci când fotografiați arhitectură, natură și oameni.

SUBIECTUL PARE MAI APROAPE

Distanța focală lungă a teleobiectivului este cea care permite să mărească subiectul. Aceste obiective sunt adesea confundate cu un obiectiv cu zoom, însă nu sunt același lucru. Deși un teleobiectiv poate avea o funcție de zoom, obiectivul în sine este deja mărit datorită lentilei  optice. Puteți găsi obiective care sunt amorsate cu distanțe focale fixe sau care vin cu capacități de zoom suplimentare. Deși nu este necesar un obiectiv teleobiectiv cu zoom, acesta poate oferi o gamă suplimentară de distanțe focale.

Ceea ce face acest obiectiv atât de popular este capacitatea sa de a captura imagini clare și de aproape ale obiectelor îndepărtate. Acest lucru poate ajuta fotografii care nu pot sau nu doresc să se apropie fizic de subiectul lor. Imaginați-vă, fotografiați tigrii la un safari african sau documentați un vulcan în erupție. Deși acestea ar putea fi peste exemplele de vis, cred că vă reușiți să vă imaginați care este imaginea pe care o puteți obține cu acest obiectiv Telephoto.

Teleobiectivul este  minunat pentru fotografierea unor evenimente precum zile de naștere și nunți. Distanța focală lungă vă poate ajuta să surprindeți din background  momente deosebite.

REALIZAȚI FUNDALURI BLURATE

Efectul de fundal estompat, plăcut din punct de vedere estetic, din imaginile realizate cu un teleobiectiv este creat de bokehul camerei. Prin reglarea diafragmei, bokehul focalizează pe subiectul din avangarda imaginii și în același timp estompează obiectele din fundal. Estetica nefocalizată creată de bokeh elimină marginile ascuțite și distragerea atenției de fundal și este o caracteristică obișnuită văzută în imaginile surprinse de fotografii profesioniști.

Efectul estompat cauzat de bokeh arată cel mai bine în imaginile în care poate oferi un sentiment de profunzime. Este important să luați în considerare ceea ce se concentrează în fundalul dvs. Bineînțeles, ochiul este atras de cel mai clar element al unei imagini. Fundalul nu ar trebui să umbrească niciodată subiectul principal. De regulă, pentru a nu fi distrași de fundal, evitați culorile, aglomerarea și modelele neplăcute. Deși distragerea atenției de fundal va fi estompată, ele pot totuși să diminueze compoziția unei imagini.

CAPTURAREA UNOR IMAGINI SURPRINZĂTOARE

Adesea, teleobiectivul este trecut cu vederea pentru fotografierea portretelor. Cu toate acestea, un teleobiectiv poate ajuta la evitarea distorsiunii pe care o creează un obiectiv cu unghi larg atunci când fotografiați portrete. Un teleobiectiv  de 60 mm este ideal pentru fotografierea evenimentelor intime, cum ar fi nunțile în care fotograful nu vrea să pătrundă apropiindu-se prea mult.

Abilitatea de a crea o adâncime de câmp redusă poate ajuta la definirea subiectului în prim-plan, separându-l de fundal. Acest lucru creează o imagine mai puternică și mai atractivă. Cu toate acestea, reglarea diafragmei prea mult poate face imaginea prea îngustă. Lăsând diafragma puțin mai largă, va ajuta la menținerea adâncimii câmpului. În plus, fotografierea la o distanță focală mai mare va face ca subiectul din prim-plan să pară mai mic în raport cu fundalul și poate ajuta astfel încât caracteristicile să arate mai proporționale.

LENTILE TELEFOTO PENTRU IPHONE ȘI SAMSUNG

Decizia de a cumpăra un teleobiectiv pentru o cameră DSLR poate fi o decizie importantă. Costul de pornire pentru un obiectiv standard este de aproximativ 500 euro. Pentru persoanele care doresc să experimenteze cu teleobiectiv, vă recomandăm să cumpărați un teleobiectiv pentru iPhone și Samsung. Cu fiecare nouă versiune de iPhone, calitatea camerei continuă să crească. Atunci când camera integrată a smartphone-ului este asociată cu un teleobiectiv, camera dvs. iPhone poate fi transformată într-un dispozitiv optic foarte puternic, capabil să înregistreze conținut de calitate profesională.

OPTICĂ SUPERIORĂ

Obiectiv Telephoto de la VYMERO™ este proiectat cu sticlă optică de 60 mm care este acoperită cu mai multe straturi pentru a elimina distorsiunea și a proteja obiectivul de uzură. Acest teleobiectiv 2x este ideal pentru călătorii datorită dimensiunii sale compacte și durabilității.

Fixarea obiectivului vine, de asemenea, cu o husă subțire Vym Pro pentru iPhone și Samsung. Husa Vym Pro are o montură pentru obiective, astfel încât  puteți înfileta cu ușurință oricare dintre obiectivele Vymero™. Utilizarea unui obiectiv Vymero™ împreună cu o husă Vym Pro dedicată modelului de smartphone pe care-l dețineți, va crește semnificativ calitatea actului fotografic precum și a fotografiei. Fiecare obiectiv vine, de asemenea, cu un clips care este compatibil cu alte smartphone-uri, prin simpla plasare a clipului peste cameră.

De la captarea de portrete memorabile la peisaje detaliate, versatilitatea obiectivului teleobiectiv poate duce fotografia la nivelul următor. Indiferent de nivelul dvs. de experiență, acest obiectiv vă poate ajuta să ieșiți din zona de confort și să vă îmbunătățiți abilitățile de fotografie. Dacă nu sunteți hotărât dacă un teleobiectiv este potrivit, vă recomandăm să încercați Telephoto 60 mm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *