Obiectivele Vymero

CE ESTE UN OBIECTIV ANAMORFIC?

Termenul „anamorfic” provine din cuvintele grecești care înseamnă „format din nou”. Funcția principală a unui obiectiv anamorfic este de a mări gama de raporturi de aspect care se încadrează într-un cadru de film standard. Un câmp vizual mai larg permite capturarea mai consistentă în cadru, menținând în același timp integritatea raporturilor de imagine pentru vizualizarea pe ecran lat.

Cu toate acestea, abilitățile unei lentile anamorfice depășesc cu mult comprimarea imaginilor. Acest tip de optică te ajută să elimini reflexiile și să îmbunătățești focalizarea luminilor orizontale

CUM FUNCȚIONEAZĂ ACESTE CARACTERISTICI?

Bokeh oval
iPhone-urile și majoritatea camerelor DSLR sunt proiectate cu un obiectiv sferic care proiectează o imagine circulară prin senzorul camerei. Forma ovală a bokehului pe obiectivul anamorfic este ceea ce întinde axa x și creează un cadru orizontal mai larg pentru fotografierea scenelor.

Flare orizontal
Una dintre cele mai unice caracteristici ale lentilelor anamorfice este capacitatea sa de a spori focalizarea lentilelor atunci când este expusă luminii vii. Obiectivul are elemente cilindrice pozitive și negative pentru a crea un flare lung comparativ cu unul rotund, așa cum se vede în lentilele convenționale.

Sticlă proiectată pentru cinema
Obiectivul anamorfic este creat din sticlă pluristratificată și acoperire  antireflexivă. Obiectivul cu mai multe elemente elimină distorsiunea culorii pe care un obiectiv singular nu ar putea să o anuleze singur. Sticla multistratifcaită și antireflexivă face ca obiectivul să fie mai durabil și să mențină nivelurile de contrast.

DE CE SUNT ATÂT DE IMPORTANTE?

Raport de aspect ultra larg

  • Raportul de aspect ultra larg creat de bokehul oval permite realizatorilor de film să capteze unghiuri mai largi ale mediului înconjurător. Regizori celebri precum JJ Abrams și Steven Soderbergh sunt cunoscuți pentru filmarea capodoperelor cinematografice folosind această metodă de comprimare orizontală.
  • Cu toate acestea, atunci când filmează imagini de format mare folosind un obiectiv cu unghi larg, videografii întâmpină de obicei probleme cu distorsiunile de aproape. Obiectivul anamorfic permite menținerea raporturilor de aspect corecte atunci când se filmează cu unghi larg.
  • Când fotografiați cu anamorfic, va trebui să decomprimați conținutul utilizând software-ul de editare. Vă recomandăm să utilizați Final Cut Pro sau Premier, ambele disponibile pentru descărcare în magazinul de aplicații.

Luminile orizontale dramatice

  • Abilitatea de a focaliza lumini orizontale este, fără îndoială, cea mai unică caracteristică a lentilei anamorfice. Când fotografiați în modul nocturn, obiectivul creează lumini orizontale lungi de la lumini vii. Această lumină strălucitoare s-ar putea prezenta sub formă de faruri, lumini stradale sau poate chiar un apus sau răsărit.
  • Când îmbunătățiți luminile orizontale prin prelungirea lor, se creează un efect de iluminare similar cu ceea ce vedeți în filme. Și cea mai bună parte este că totul este realizabil de pe iPhone-ul dvs., utilizând obiectivul anamorfic compatibil cu telefonul dvs.

Încheierea

Utilizarea unui obiectiv anamorfic înseamnă videoclipuri cu aceleași efecte cinematice pe care le vedeți pe marele ecran. De la unghiuri ultra-largi până la lumini orizontale, acest obiectiv transformă iPhone-ul într-o cameră video versatilă și puternică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *