Obiectivele Vymero

CE ESTE O LENTILĂ MACRO?

Imagini brute direct din smartphone

Fotografiat în București folosind Iphone 12 PRO MAX și obiectivul Vymero Macro 10X

Raportul de mărire compară dimensiunea imaginii capturate de senzorul camerei cu dimensiunea reală a obiectului fotografiat. Aceasta înseamnă că o optică cu un raport 10: 1 poate proiecta o imagine de până la 10x dimensiunea obiectului. Acest lucru poate fi comparat cu un obiectiv macro cu un raport 1: 2 care apoi proiectează doar jumătate din mărimea obiectului.

O altă caracteristică definitorie a macro-opticii este distanța de focalizare apropiată. O distanță de focalizare mică necesită ca fotograful să se apropie foarte mult de subiectul lor pentru a crea o imagine clară prin senzorul camerei.

Obiectivul macro tipic are un raport de focalizare de 1: 1. Cu toate acestea, distanța optimă de fotografiere variază în funcție de tipul de cameră și obiectiv cu care fotografiați. Obiectivele macro adevărate vor fi amorsate – ceea ce înseamnă că distanța focală va fi fixată fără capacități de zoom.

LENTILĂ MACRO PENTRU IPHONE

Un obiectiv pentru Canon sau Nikon poate costa mult peste 500 euro. Pentru cineva care este interesat să experimenteze macrofotografia pentru prima dată, vă recomandăm să începeți cu un obiectiv pentru smartphone-ul d-voastră pentru a explora arta fotografiei macro fără o investiție mare în avans pe echipamente scumpe.

DE APROAPE….

Atunci când este asociat cu un obiectiv macro, camera smartphone-ului este transformată într-o unitate optică de mare putere, perfectă pentru fotografierea de aproape și a fotografiilor detaliate. Dimensiunea compactă a unui obiectivul este suficient de convenabilă pentru a o duce oriunde.

… ȘI PERSONAL

Accesibilitatea și comoditatea unui obiectiv pentru smartphone creează o valoare excelentă pentru orice persoană care încearcă să-și perfecționeze abilitățile în macro fotografie. Acum este posibil să vă extindeți portofoliul fără a fi nevoie să investiți sute de euro pe un obiectiv nou pentru o cameră DSLR.

CÂND SĂ UTILIZAȚI O LENTILĂ MACRO

Fotografia cu obiective macro oferă posibilități infinite pentru crearea de conținut nou. Acest obiectiv poate fi folosit ori de câte ori doriți să captați detalii apropiate și să măriți dimensiunea subiectului. Folosind obiectivul macro puteți fotografia practic orice doriți să vedeți mărit.

Când fotografiați cu un obiectiv macro, aveți în vedere câteva reguli generale:

RAPORT DE MĂRIRE

Este important să cunoașteți raportul de mărire al obiectivului înainte de a-l achiziționa. Un obiectiv macro adevărat va avea un raport de mărire de 1: 1 și nu are o funcție de zoom. Obiectivul Vymero™ Macro 10x 25 mm pentru este un adevărat obiectiv macro cu capacitatea de zoom de 10x a unei camere smartphone.

DISTANȚA DE FUNCȚIONARE

Deoarece fotografierea pe macro necesită ca fotograful să se apropie foarte mult de subiectul lor, cele mai bune obiective macro sunt de obicei cu țeavă lungă. Un obiectiv macro pentru camerele DSLR ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 45mm-65mm, cu o distanță focală fixă. Obiectivul Vymero™ Macro 10x 25 mm este scalat pentru a fi compatibil cu obiectivul camerei smartphone. Obiectivul Vymero™ Macro 10x 25 mm este cu o distanță focală fixă. Este livrat cu un parasolar care este conceput pentru a acoperi subiectul în vederea facilitării focalizării.

ASPECTUL IMAGINII

Obiectivele integrate in ultimele generații de smartphone care vin cu un teleobiectiv încorporat sunt minunate pentru a obține o claritate optimă atunci când fotografiați cu un atașament pentru obiectiv macro. Combinația dintre cele două obiective crește claritatea imaginii și poate realiza imagini de o calitate chiar mai mare decât unele camere DSLR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *